søndag 23. januar 2011

Knekkebrødoppskrift.

 

Etter ei lang og god helg forbereder jeg meg på en ny uke ved å lage knekkebrød. På den måten er i alle fall lunsjen for neste uke klar, så får det så være om det er andre ting som må tas på sparket.

Det finnes mange oppskrifter på godt knekkebrød, men jeg er veldig fornøyd med denne:

2 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
4 dl havregryn
2 dl sammalt rug
1 ts salt
6 dl vann

Bland først sammen alt det tørre og hell deretter vannet i blandingen. La det svelle litt før du smører det utover i en langpanne.


Stekes på 180 grader i ca. 40 min. Ta formen ut og del opp i passende store biter etter 10 min.
Avkjøl på rist.
  

Denne gangen laget jeg bare en halv porsjon, og det er nok til en langpanne. I mangel på sesamfrø brukte jeg havrekli i stedet. Smaker fortreffelig med brunost på, eller uten pålegg som en sunn og god snacks.
For å kompensere for ei kommende uke med knekkebrødspising ble dette kveldskosen i kveld:



Ganske så godt det også!
God søndagskveld!


2 kommentarer:

  1. Bruker du varmluft, Stine? Vi har ikke det, og jeg har hørt at da må de steikes i 6 timer med åpen dør!

    SvarSlett
  2. Nei, har ikke varmluftsovn vi heller. Står at man skal bruke varmluftsovn i de oppskriftene jeg har sett også, men det funker helt fint uten! Mulig 40 min. er litt kort tid, de skal være nesten helt harde (stivner bare bittelitt etter steking. Lykke til! ;)

    SvarSlett