søndag 27. mars 2011

Nyttesøm!


I dag har jeg drevet med litt nyttesøm. Nyttesøm i betydningen jeg har sydd noe jeg har nytte av! Strengt tatt så har jeg vel ikke sydd mye som bare er pynt. Selv om toalettmappene pynter godt opp inne i badeskapet. (Litt selvreklame der, ja!). Uansett, først ut var varmeputa mi - ei pute fylt med korn som kan varmes i mikroen og holde på varmen leeenge. Men den kan visst ikke varmes for lenge i mikroen, for da skjer dette:


Ingen fare, jeg sydde bare en ny innerpose og et nytt trekk! Glemte å ta bilde av innerposen, dessverre. Den gamle hadde nemlig forbedringspotensiale, så jeg er mye mer fornøyd med den nye! Jeg sydde først posen som jeg deretter delte i 3 "kanaler" før jeg fylte kornene oppi (og litt på kjøkkengulvet). Så delte jeg posen i to med en søm over alle "kanalene". Da vil nemlig kornene ligge jevnt fordelt, i stedet for i den ene enden som den gjorde i den gamle. :)


Mye finere utenpå nå også, ikke sant?!


Neste prosjekt var en hals. Denne typen hals har jeg sett hos en annen syerske, og siden jeg kjøpte meg to biter fleecestoff på tilbud for litt siden, måtte jeg prøve å lage meg en jeg også. Litt justeringer må nok til hvis jeg skal lage flere, den vart litt for høy (eller lang?) + at vrengehullet må plasseres på en bedre plass. Er også litt usikker på om jeg skal ha stikninger langs kanten, den blir litt ujevn da. Men nå vet jeg i alle fall det! :)Begge delene har blitt prøvd ut i dag, på henholdsvis sofaen og så gåtur, og konemora er veldig fornøyd!

3 kommentarer:

 1. Så flink du er, konemora! Har du tid til dette midt oppi all pakkinga altså?;)

  SvarSlett
 2. Å hals ska æ å sy mæ.. D va jo genialt!!

  SvarSlett
 3. Takk,Marianne:) Joda, prioriteringa vettu! Og så e d litt vanskelig å pakk ned d en bruke.. Men litt har vi tatt, ellers trur æ det må bli maratonpakking dem siste par dagan før flyttebyrået kjæm:)
  Ja, d må du gjør,Bodil! Æ e værtfall veldig fornøyd, litt avhengig av å ha nå i hasjn når æ e ut. Og på jobb forsåvidt, men da bruke æ sjal og skjerf;)

  SvarSlett