fredag 6. april 2012

Knallgod daimiskake

Det har vært stille herfra ei stund, rett og slett fordi jeg har vært syk grunnet klein ;) Så det har skjedd svært lite hjemme hos konemora. Nå derimot har jeg bakt verdens beste iskake med daim, og venter venninnebesøk i kveld :) Her er oppskrifta:
Start med å grovhakke 100g. mandler.
3 eggehviter - piskes stiv
2dl melis -  blandes i. Ha deretter oppi mandlene.


Haes over i form, ca. 24 cm og stekes i ca. 1 time på 150 grader.
Pisk de tre eggeplommene sammen med 150g. melis til en tykk eggedosis.
Ta en ny bolle og pisk en boks kremfløte.
Hakk opp to doble daimsjokolader.
Vend dette forsiktig sammen, sjokoladen til slutt.

Løsne den ferdigstekte og avkjølte bunnen fra forma, og legg den så tilbake i forma og slå over kremblandingen.
Her har jeg pyntet med litt sjokoladestrø.
Fryses før den nytes! :)

2 kommentarer:

  1. Den ser fantastisk god ut!! Skal helt klart prøves ved neste kakeanleding. Fin påskefarge på bakebollene dine :)

    SvarSlett
  2. Ja, Ellen, den er rett og slett knallgod! Og så lettvindt å lage - lykke til :)

    SvarSlett